5 de novembre del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Agnes Grey d'Anne Brönte

A la Biblioteca Antoni Comas continuem amb el nostre 1r Cicle de Tertúlies La dona a la literatura: 12 dones, 12 protagonistes, on podrem debatre sobre diferents facetes que ha tractat la literatura entorn la feminitat a través de 12 títols en què una o vàries dones són els personatges principals de l’obra.

La propera sessió serà el dimecres 6 de novembre a les 19 h a l’Espai de Suport 1 de la Biblioteca Antoni Comas.

Anne Brönte
(Thornton, Yorkshire 1820 – Scarborough, Yorkshire 1849).

Anne, la petita de les famoses germanes Brönte, va ser educada pel seu pare, Patrick Brönte - pastor protestant i vicari de Haworth- i la seva tieta Elizabeth Branwell. Va ser institutriu en diverses cases entre 1839 i 1845, i d’aquesta experiència naixeria la seva primera novel·la Agnes Grey (1847). Un any abans de morir, el 1848, publicaria la seva segona i última novel·la La inquilina de Wildfell Hall.

Agnes Grey

La família d’un pastor cau en la misèria i la filla, desesperada per guanyar diners per poder mantenir-se, es converteix en institutriu dels fills d’una família de classe alta. El seu ideal d’entrega a la noble tasca de l’educació, unit als seus somnis d’independència econòmica i personal, aviat es veuran trencats quan hagi d’enfrontar-se al menyspreu de cada un dels membres de la família que la tracten com una criada. La primera novel·la d’Anne Brönte, inspirada en les pròpies experiències, és un retrat del precari estatus de la figura de la institutriu a l’època victoriana.

Activitat a càrrec de Maite Lafontana.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada