4 de novembre del 2013

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Pilarín Bayés
(Vic, 1941).

Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional. Des de l’inici fins ara la Pilarin ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, a l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica "Benvinguts al circ de la Pilarin" que itinerarà per diferents ciutats.

Font: www. http://pilarin.cat/

El circ acampat (2011)

Litografia.
60x70 cm.


La Pilarín ha estat una gran productora d’obra original que no s’ha imprès. Ha fet milers de quadres, murals, escultures, plafons, fins i tot ha pintat una petita esglesieta a Sant Roc de Gurb. Ha pintat parets senceres a botigues, guarderies i habitacions d’infants… Enmig d’aquesta gran producció ha realitzat una preciosa tasca que l’ha dut a col.laborar en infinitat d’exposicions i actes amb finalitats benèfiques on ha regalat moltíssims dels seus dibuixos que han servit per dur a terme causes necessaries i lloables. Un altre camp on la Pilarín ha treballat moltíssim, és en l’elaboració de infinitat de dibuixos que han estat impresos en diferents formats: cartells, acudits, portades de revistes i articles, fulletons, nadales, postals, calendaris [...]. “Un dibuix pot ajudar a entendre, a decorar, a comunicar…” (Pilarín).

Font: www. http://pilarin.cat

Obra seva exposada a la Biblioteca Pompeu Fabra: Geganta de Mataró, 1997-2004 . Retolador sobre paper.
Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada