3 de febrer del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Mansfield Park de Jane Austen

A la Biblioteca Antoni Comas continuem una setmana més amb el nostre 1r Cicle de Tertúlies La dona a la literatura: 12 dones, 12 protagonistes, on podem debatre sobre diferents facetes que ha tractat la literatura entorn la feminitat a través de 12 títols en què una o vàries dones són els personatges principals de l’obra.

La propera sessió serà el dimecres 5 de febrer a les 19 h a l’Espai de Suport 1 de la Biblioteca Antoni Comas.

Jane Austen
(Stevenson, Hampshire 1775 – Winchester 1817).

El seu pare, rector del poble d’Stevenson, era un gran lector de novel·les. Als deu anys Jane ja escrivia contes per distreure els seus set
germans i germanes. El seu món és el de la bona societat provincial anglesa. Les quatre novel·les que va publicar amb pseudònim van passar gairebé desapercebudes: Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) i Emma (1816). Northanger Abbey i Persuasion, publicades de manera pòstuma el 1818 van aparèixer amb una nota biogràfica del seu germà Henry que va revelar qui era la veritable autora. Satírica, antiromàntica, profunda i mordaç, la seva obra neix d’una inquieta observació de la vida domèstica i d’una estètica necessitat d’ordre moral.

Mansfield Park

Fanny Price, una petita Ventafocs, observa el món d’oci i refinament de la mansió dels seus tiets, Mansfield Park, a on ha estat acollida. Els jocs, la música i els balls i les excursions a cavall, deixen, subtilment, de ser innocents diversions per alimentar adultes estratègies de seducció. Fanny, des del seu submís silenci, sembla ser la única capaç de veure les conseqüències i amenaces de la perillosa veritat que s’oculta darrere la realitat més immediata. És la més complexa de les novel·les de l’autora, amb una composició delicada i rigorosa. Una obra imprescindible en la història de la literatura.

Activitat a càrrec de Maite Lafontana.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada