3 de febrer del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Nostromo de Joseph Conrad

El proper dimecres 5 de febrer continuem el nostre cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Pompeu Fabra. Ens trobarem a les 19 h per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Joseph Conrad
(Berdyczów, Ucraïna 1857 – Canterbury 1924).

El seu nom real en polonès és Józef Teodor Konrad Nałęcz-Korzeniowski. Va tenir una infància difícil marcada per l’exili de la seva família, deportada a Sibèria durant l’ocupació russa de Polònia. La seva mare morí a l’exili i el seu pare poc temps després. Conrad va quedar orfe als 12 anys i va ser educat per un oncle. Als 17 anys va abandonar els estudis i es va enrolar a la marina mercant francesa. Va viure una vida aventurera viatjant per tot el món. Per evitar el servei militar rus va entrar a servir en un vaixell britànic. Als 21 anys havia après l’anglès i el 1884 va obtenir la nacionalitat britànica. Va arribar a ser un dels grans escriptors moderns en llengua anglesa. Les seves obres s’emmarquen en el romanticisme però amb alguns girs realistes, és per això que alguns crítics l’han considerat com a precursor del modernisme. Gran part de les seves obres giren entorn el mar i la vida marinera. Autor molt prolífic, entre les seves obres destaquen El cor de les tenebres (1899), Lord Jim (1900) i Nostromo (1904).

Nostromo

Publicada el 1904, s’ubica en una república imaginària d’Amèrica de Sud: Costaguana. Un país amb una llarga història de tirania i revolucions internes. Charles Gould és un natiu costaguanero, descendent d’anglesos, que posseeix la concessió d’una important mina de plata. Cansat de la continua inestabilitat política i la corrupció utilitza la seva riquesa i posició per donar suport al govern del dictador Ribiera, creient que finalment aquest durà l’estabilitat al país. Sovint considerada com la millor obra de Conrad,  engloba gran quantitat de temes com la lluita política, el capitalisme, i l’expansió d’Europa i els Estats Units a l’Amèrica Llatina.

Activitat a càrrec de Toni Sala.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada