28 de febrer del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Viatge a l'Índia d' E.M. Forster

El proper dimecres 5 de març continuem el nostre cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Pompeu Fabra. Ens trobarem a les 19 h per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

E.M. Forster
(Londres, 1879 – Coventry, 1970).

Novel·lista, autor d’històries curtes, assaigs i llibres de viatges. Nascut en una família anglo-irlandesa de classe mitjana, fou batejat com a Henry però un error en la transcripció de la partida de baptisme va sentenciar-lo a portar el nom del seu pare: Edward. Per diferenciar-se del seu progenitor es va fer dir Morgan, el seu segon nom. De jove rebé en herència una gran suma de diners que li va permetre viure amb comoditat tota la vida i dedicar-se a l’escriptura. Estudià al King’s College de Cambridge. Després de deixar la universitat va viatjar per tot Europa, Àfrica i la Índia. La seva primera novel·la On els àngels no s’aventuren fou publicada el 1905. En les seves novel·les examina la homosexualitat, la diferència de classes i la hipocresia existent a la societat britànica de principis del segle XX. Destacar Una habitació amb vistes (1908), Howard’s End (1910) o Maurice, escrita entre 1913-1914 però que no fou publicada fins després de la seva mort, el 1971.

Viatge a l'Índia

Publicada el 1924, ambientada a la Índia, sota domini colonial britànic de principis de segle XX. Es basa en les experiències del propi Forster a la Índia. La història gira entorn quatre personatges: l’indi Dr. Aziz, el seu amic britànic Mr. Cyril Fielding, la Senyora Moore i la senyoreta Adela Quested. Durant una excursió, la senyoreta Quested acusa el Dr. Aziz de voler-se’n aprofitar, fet del qual ell n’és completament innocent. Amb tot, el tracte que rep de les autoritats britàniques marquen per sempre més la seva vida i la visió que té dels britànics.

Activitat a càrrec de Toni Sala.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada