30 de setembre del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de El crit de l’òliba de Patricia Highsmith

A partir del mes d’octubre la Biblioteca Antoni Comas inaugura el 1r Cicle de Tertúlies La dona a la literatura: 12 dones, 12 protagonistes, trobada literària mensual que tractarà, a través d’una selecció de dotze títols, les diferents facetes que ha tractat la literatura entorn la feminitat. Els i les participants debatran i intercanviaran sensacions i punts de vista sobre un llibre en què una o vàries dones són els personatges principals de l’obra.

La trobada, moderada per Maite Lafontana, es farà el primer dimecres de cada mes, a les 19 h a l’Espai de Suport 1 de la Biblioteca Antoni Comas. La primera sessió serà el dimecres 2 d'octubre amb el comentari de la novel·la El crit de l’òliba de Patricia Highsmith, amb la qual es comentaran les característiques de la dona dins la novel·la negra.

Patricia Highsmith
(Fort Worth, Texas 1921 – Locarno, Suïssa, 1995).

Tot i que tenia aptituds per la pintura i l’escultura, va preferir dedicar-se a la literatura. El seu debut literari Estranys en un tren (1950) - que Alfred Hitchcock va portar a la gran pantalla - està considerat un clàssic del suspens. Però va ser el seu personatge Tom Ripley el que la portaria a l’èxit literari. El talent de Mr. Ripley (1960) inauguraria la sèrie d’aquest ex convicte i assassí bisexual que inspiraria pel·lícules com A pleno sol (1960) o El amigo americano (1977). Va ser una exploradora dels sentiments de culpabilitat i dels efectes psicològics del crim sobre els assassins de les seves obres. Patricia Highsmith està considerada com una de les escriptores més originals i pertorbadores de la narrativa contemporània, més enllà de qualsevol etiqueta de gènere.

El crit de l’òliba

El tímid i solitari Robert Forester, enginyer aeronàutic, s’acaba de traslladar a una petita localitat de Pennsilvània per començar una nova vida després del seu recent divorci. El que comença com una innocent distracció, observar per la finestra a la jove Jenny Thierolf, acaba convertint-se en una obsessió. Quan ella el descobreix, sorprenentment el convida a prendre cafè, iniciant-se així una sèrie de d’inesperats esdeveniments.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada