10 de novembre del 2009

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Històries poc corrents de Pere Calders

Aquest dimecres dia 18 de novembre tindrà lloc la segona sessió de la nostra tertúlia de Lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres"! de nivell elemental, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.


Pere Calders

(Barcelona, 1912-1994) Pere Calders, escriptor consagrat i d'ampli registre, considerat per damunt de tot un narrador, es dóna a conèixer als primers anys trenta amb dibuixos, articles i contes a diaris i revistes. El seus primers llibres són el recull de contes El primer arlequí i la novel·la curta La glòria del doctor Larén. Durant el llarg exili a Mèxic escriu els que han estat considerats els seus millors textos, com els contes de Cròniques de la veritat oculta i de Gent de l'alta vall, i la novel·la Ronda naval sota la boira. Ja a Catalunya prepara L'ombra de l'atzavara, amb la qual guanya el Premi Sant Jordi. A la dècada dels vuitanta li arriba la popularitat arran de l'èxit del muntatge teatral Antaviana, adaptació teatral del seus contes, creat per la companyia Dagoll Dagom. Les pel·lícules O principio da sabedoria, dirigida per Antonio de Macedo, i La veritat oculta, de Carles Benpar, o diversos capítols de la sèrie dramàtica Cròniques de la veritat oculta també s’inspiren en els seus contes. L’any 1983 rep el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat, el 1986 el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona el 1992 i poc abans de morir obté el Premi Nacional de Periodisme.

Històries poc corrents

Històries poc corrents és una selecció de deu contes divertits i sorprenents d’un dels narradors més importants de la literatura catalana d'avui, on es poden trobar títols com Mala gent, No m’ho crec, Carta al jutge o Temps difícils, entre d’altres.

Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada