23 de novembre del 2009

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Setze contes de Maria Mercè Roca


Aquest dimecres dia 25 de novembre tindrà lloc la segona sessió de la nostra tertúlia de Lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de nivell intermedi, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Maria Mercè Roca (Portbou, 19 de juliol de 1958)

Maria Mercè Roca es dóna a conèixer l’any 1986 amb el volum de contes Ben estret i amb el llibre de relats Sort que hi ha l’horitzó, amb el qual havia rebut el premi Víctor Català el 1985. Poc després guanya el premi Josep Pla amb El present que m’acull, el mateix any que publica Els arbres vençuts i El col·leccionista de somnis. Temporada baixa, publicat el 1990, suposa un canvi narratiu, basat en el diari personal. Les novel·les Greuges infinits i La casa gran també mostren la seva evolució com escriptora, i denoten la seva tendència cap al relat psicològic. L’any 1992 rep el premi Sant Jordi per la novel·la Cames de seda i el 2000 el premi Ramon Llull per Delictes d’amor.

Setze contes

A Setze contes es recull una selecció de les narracions breus més rellevants de l’escriptora Maria Mercè Roca, ja publicats amb anterioritat o inèdits, que mostren l’evolució de l’estil narratiu de l’autora. Un dels contes inèdits és Avorriment, creat a partir d’un retrat del pintor Francesc Gimeno que es troba al Museu d’Art de Girona. Portbou està format per un conjunt de textos breus amb una mateixa temàtica. Altres relats recollits en el llibre són La nit del dia abans, En defensa pròpia, Una pell de vint anys o Cinc estacions, entre d’altres.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada