24 de novembre del 2009

Cicle d'astronomia. A la lluna de València. Històries i llegendes del cel, de les estrelles amb Albert Estengre


La Diputació de Barcelona ens ofereix un any més la nova edició de la campanya "Tot l'any lectura" per a l'any 2009-2010. L'objectiu d'aquesta campanya és facilitar a tothom qui estigui interessat l'accés a una programació d'activitats àmplia i variada on es reflecteixin els avenços del pensament, les ciències, la literatura i les arts.


Amb aquest motiu continuem a la Pompeu el nostre Cicle d'astronomia que aquesta setmana comptarà amb la conferència "A la lluna de València. Històries i llegendes del cel, de les estrelles" a càrrec d'Albert Estengre.

Quedar-se a la lluna de València volia dir passar la nit mirant el cel fora de les muralles. Tot plegat era un no dormir amatent als perills d’una nit al ras. Si la vetlla era tranquil·la, però, també esdevenia distreta recordant les històries que cada nit expliquen les estrelles. Perseu, Hèrcules, el Centaure, Orféu, Europa, els Argonautes, Andròmeda i tants altres personatges són els que, amb els seus assassinats, segrestots, relacions sexuals i altres febleses humanes, un dia van pujar al cel i tornen cada vegada que mirem les estrelles.

Si no t'ho vols perdre, vine el proper dijous 26 de novembre a les 19h a la sala d'actes de la biblioteca.
A la Pompeu teniu a la vostra disposició més obres de d'astronomia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada