31 de març del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Madame Bovary de Gustave Flaubert

A la Biblioteca Antoni Comas continuem una setmana més amb el nostre 1r Cicle de Tertúlies La dona a la literatura: 12 dones, 12 protagonistes, on podem debatre sobre diferents facetes que ha tractat la literatura entorn la feminitat a través de 12 títols en què una o vàries dones són els personatges principals de l’obra.

La propera sessió serà el dimecres 2 d'abril a les 19 h a l’Espai de Suport 1 de la Biblioteca Antoni Comas.

Gustave Flaubert
(Rouen, 1821 - Croisset, 1880).

És un dels autors cabdals de la literatura europea de tots els temps. Elogiat i criticat amb la mateixa passió, Flaubert va saltar a la fama amb la publicació de l'esplèndida i a l'època molt controvertida Madame Bovary (1857), que fou alhora un esdeveniment literari i un escàndol social per la seva amoralitat. La pòstuma Bouvard i Pécuchet (1881) i L'educació sentimental (1870), considerada per molts la seva obra mestra, van rebre una acollida semblant. De la seva obra també cal destacar Salambó (1863), una esplèndida evocació de la civilització cartaginesa, i La temptació de sant Antoni (1874).

Madame Bovary

Emma, de família acomodada, educada dins l’esquema burgès però amb la ment plena de lectures i somnis romàntics, es casa amb Charles Bovary, un modest metge de poble. Però la placidesa d’una vida insulsa provoquen a Emma una ansietat permanent que ni el naixement de la seva filla fa desaparèixer. Després d’una relació fugaç amb León, apareix Rodolphe, un elegant home de províncies que la sedueix fàcilment i la indueix a creure que ha trobat la passió que tant desitjava. Però Emma viurà sempre dividida entre la prosaica realitat en la que viu i un il·lusori món d’amors i de riqueses. La conducta de la protagonista, Emma Bovary, va ser considerada immoral, i es va promoure un judici contra la novel·la i contra l'autor La posterior absolució de Flaubert va donar a l'obra el reconeixement del públic i una gran difusió. Avui, Madame Bovary és considerada una de les obres mestres de la literatura universal.

Activitat a càrrec de Maite Lafontana.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada