22 de novembre del 2013

Teatre a la Biblioteca Antoni Comas amb L’Abanderat, el bibliobús del front

El proper dijous 28 de novembre a les 20 h us convidem a l'espectacle que ens oferirà Rizoma Teatre a la Biblioteca Antoni Comas: L'Abanderat, el bibliobús del front. Seguidament, hi haurà una tertúlia amb els actors.


Pa i llibres! Proclamaven els cartells durant la II República.

Les biblioteques tingueren un paper molt important, van ser claus en la transformació d’una societat analfabeta i pobra. Quan va esclatar la Guerra Civil van sorgir noves prioritats. Els soldats, els malalts i els ferits, necessitaven llibres, no només per instruir-se i informar-se sinó també per distreu-re's durant tantes hores mortes. Així va ser com va néixer el Servei de Biblioteques del Front i el bibliobús de la Institució de les Lletres Catalanes. Un camió transformat pel GATPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics pel Progrés de l'Arquitectura Contemporània), que donava cabuda a més de 2.000 llibres i 750 fullets i revistes. En total va fer 18 viatges. 18 rutes fent préstecs de llibres a primera línia de front. I un últim periple: el de l'exili. Els més prestigiosos intel·lectuals i escriptors catalans viatjaren cap a França dins el bibliobús quan es produí l'èxode republicà.

No us ho perdeu!

L'Abanderat (El Bibliobús del Front) from Rizoma Teatre on Vimeo.

L'entrada és gratuïta amb invitació, ja que l'aforament és limitat. Les podeu recollir a la Biblioteca Antoni Comas, Biblioteca Pompeu Fabra o Direcció de Cultura fins el 26 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada