10 d’octubre del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara

El proper dimarts dia 15 d'octubre continuem el cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Antoni Comas. En aquesta ocasió ens trobarem a les 19h amb l'escriptora Sílvia Alcàntara per parlar sobre la seva obra Olor de colònia.

Sílvia Alcàntara
(Puig-reig, 1944).

Neix a Puig-reig (Berguedà) l'any 1944, i als sis mesos d'edat la seva família es trasllada a la Colònia Vidal, una colònia tèxtil situada al marge del Llobregat. Als catorze anys es posa a treballar a la fàbrica, i més tard inicia els estudis de comerç, que li permeten trobar una feina d'administrativa i traslladar-se a Terrassa als vint anys, on viu actualment. A l’inici de la democràcia, al mateix temps que aprèn català, s'interessa per l'escriptura i comença a compondre narracions, algunes d'elles premiades en diversos certàmens locals. A inicis de la dècada de 1990 es matricula a l’Aula de Lletres on perfila les tècniques d’escriptura. El 2011 publica la seva segona novel·la, La casa cantonera. Actualment compagina l'ensenyament de tècniques d'escriptura a l'Ateneu Terrassenc amb la preparació de noves ficcions. També és sòcia fundadora i presidenta de l'associació cultural "Un munt de mots" de Terrassa.

Olor de colònia

Excel·lent novel·la coral que evoca la dura vida d’una colònia tèxtil als anys cinquanta i les enverinades relacions socials que s’hi desenvolupen. Un complex industrial que acull tot un món, més enllà del treball; una societat amb les seves relacions de poder, els silencis còmplices i desitjos insatisfets, que desembocaran en una trama de misteri que acompanya al lector fins al final. Olor de Colònia va rebre els premis Qwerty Btv (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i va ser finalista del premi Llibreter de Narrativa (2009). L’any 2012, Televisió de Catalunya en va gravar una minisèrie.

Activitat a càrrec de Cristina Valls.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada