11 d’octubre del 2013

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Marta Duran
(Mataró, 1955).

Biòloga de formació, paral·lelament segueix els estudis de pintura amb els pintors Pablo Mañé i Josep Maria Martínez Lozano. L'any 1980 comença a exposar la seva obra amb el grup Taller Pablo Mañé de Mataró i obté el primer premi de pintura de la Vila de Tordera. L'any següent realitza la seva primera exposició individual al Museu Comarcal del Maresme a Mataró. D'aleshores ençà ha exposat de forma ininterrompuda a galeries, museus, fundacions, i centres d'art de tot Catalunya, l'estat espanyol, Europa, Estats Units i Àsia. Té obra en diversos museus i col·leccions privades, com la Casa d'Alba de Sevilla i Madrid, el Teatre Reial de Madrid o el Museu de Mataró.

Font: www.viquipèdia.com


Mar en calma, 1988

Acrílic sobre paper.
60x70 cm.


"Més que a la pintura em dedico al color" –Marta Duran. Tot Mataró 2001.
"[…] els seus quadres ens tornen a mostrar una artista amb talent i amb un grau de maduresa artística del tot exquisit.Cadascuna de les seves pintures, la majoria olis sobre tela, ens fan paladejar una natura que esdevé centre d’atenció, alhora ens fa partíceps de tot allò que li suggereix. Dir que és una explosió per als sentits de colors, de llums, d’olors, de sentiments, etc., pot semblar massa reiteratiu, però és així. És en els formats grans que es veu la mestria de la Marta per crear atmosferes, per introduir-nos dins d’aquests paisatges. Amb una taca propera al postimpressionisme ens endinsa i ens fa viure la força de la natura. Potser el missatge és que continuem essent petits davant la majestuositat de la natura i sobretot que la respectem... Picasso un cop digué: “un pintor és un home que pinta allò que ven, un artista, en canvi, és un home que ven el que pinta”... La Marta Duran estaria en aquesta segona categoria."

Font: http://www.totmataro.cat/especials/perfils/item/20001-marta-duran-la-guerra-dels-colors.
Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada