27 de juny del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Stoner de John Williams

El proper dimecres dia 3 de juliol de 2013 a les 19h ens trobarem a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.


John Williams
(Clarksville, Texas. 1922 – Fayetteville, Arkansas, 1994)

Escriptor estatunidenc conegut sobretot per les novel·les Stoner (1965) i August (1973), tot i que també va dedicar-se a la poesia. Després de treballar en diversos diaris i emissores de radio, Williams va enrolar-se a l’exèrcit el 1942. Alguns anys després de la II Guerra Mundial va assistir a la Universitat de Denver, llicenciant-se el 1949. Durant aquesta etapa universitària va publicar la seva primera novel·la Nothing But the Night (1948), i la seva primera col·lecció de poemes, The Broken Landscape (1949). A partir de 1950 va exercir de professor a la Universitat de Missouri, on va doctorar-se el 1954. La seva segona novel·la fou Butcher’s Crossing (1960), i després The Necessary Lie (1965); el seu segon llibre de poemes. Fou editor de la revista literaria University of Denver Quarterly fins el 1970. La més coneguda de les seves novel·les és August, guanyadora del National Book Award de ficció el 1973. En el moment de la seva mort estava treballant en la seva cinquena novel·la The Sleep of Reason.

Stoner

Publicada el 1965. El protagonista central, Stoner, un professor d’anglès comú i ordinari amb una carrera acadèmica sense cap tret a destacar, en una universitat de la zona del Mitwest americà. Ni la dona d’Stoner, ni els seus col·legues, tampoc els seus estudiant pensen gaire amb ell… La clau del llibre és la importància que dóna l’autor en narrar els detalls d’una vida ordinària, gris i sense cap atractiu. Una mena de biografia “fosca” on molts lectors poden veure’s reflectits, amb el mèrit de treure a la llum allò que no miraríem dos cops i que, en canvi, atrapa la nostra atenció i curiositat.

Activitat a càrrec de Toni Sala.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada