30 de maig del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Conejo es rico de John Updike

El proper dimecres dia 5 de juny de 2013 a les 19h ens trobarem a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

John Updike
(Reading, Pennsylvania, 1932 – Danvers, Massachusetts 2009).

Escriptor estatunidenc, autor de novel·les, relats curts, poesies, assajos i crítiques literàries, també llibres de memòries personals. Molt bon estudiant, va graduar-se en Anglès a Hardvard obtenint una qualificació de summa cum-laude, després cursà estudis de Belles Arts a Oxford i quan tornà als Estats Units va començar a publicar de manera regular al The New Yorker; això representà l’inici de la seva com a escriptor. Conegut per la seva escriptura prolífica, va arribar a publicar 22 novel·les i més d’una dotzena de col·leccions d’històries curtes, així com poesies, assajos, critiques literàries i inclús llibres per a nens. Updike esta considerat com un dels millors escriptors americans de ficció de la seva generació. Tota la critica és unànime en exaltar l’excel·lència de la seva prosa i la riquesa del seu llenguatge, elements pel qual ha estat sovint comparat amb escriptors com Proust o Nabokov.

Conejo es rico

L’obra més important d’Updike fou la sèrie de novel·les sobre el famós personatge Harry Conejo Angstrom (Corre, Conejo (1960); El regreso de Conejo (1971); Conejo es rico (1981); Conejo en paz (1990), i la novel·la d’evocacions i records del personatge titulada Conejo en el recuerdo (2001)). De la famosa saga , Conejo es rico i Conejo en paz el van fer mereixedor del Premi Pulitzer, els anys 1982 i 1991, respectivament. Conejo es rico recorre i descriu els esdeveniments més importants de la dècada dels 70 a través de Conejo Angstrom un “protestant de classe mitja d’un petit poble nord-americà”.

Activitat a càrrec de Toni Sala.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada