8 de maig del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Libra de Don DeLillo

El proper dimecres dia 8 de maig de 2013 a les 19h ens trobarem a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Don DeLillo
(Nova York, 1936).

Novel·lista, assagista i guionista, és conegut sobre tot per les seves novel·les que retraten amb detall la vida nord-americana de finals del segle XX i principis del XXI. Les seves obres cobreixen multitud de temes com la guerra nuclear, la complexitat del llenguatge, la Guerra Freda, les matemàtiques, l’era digital o el terrorisme global. Començà a escriure mentre treballava com a guarda d’un pàrquing i les referències literàries del principi de la seva carrera foren James Joyce, William Faulkner, Ernest Hemingway i Flannery O’Connor. El 1971 publica Americana, la seva primera novel·la. El reconeixement del gran públic li arribà amb l’obra White Noise, el 1985. DeLillo ha estat finalista del Premi Pulizer dos cops; un per Mao II (1991) i l’altra per Submón (1997), considerada com la seva millor obra. Altres obres són Cosmopolis (2003) considerada “com una incisiva exploració als mals morals de l’11-S” i adaptada al cine per David Cronenberg el 2012, i Punt Omega (2010), on aborda el problema de la guerra d’Irak. L’any 2011 publica El ángel Esmeralda, una selecció de nou relats d’entre la vintena que ha publicat al llarg de la seva vida en diverses revistes.

Libra

Publicada el 1988. Basada en la vida de Lee Harvey Oswald, principal sospitós de l’Assassinat de John F. Kennedy, és un relat especulatiu sobre els esdeveniments que succeïren entorn la mort del president. En la versió dels fets que planteja DeLillo l’intent d’assassinat de Kennedy està pensat per fallar intencionadament; el complot està instigat per operatius de la CIA contraris a la política del president sobre la guerra a Cuba.

Activitat a càrrec de Toni Sala
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada