9 d’abril del 2013

Nova tertúlia a la Biblioteca Antoni Comas! Véns a la tertúlia?

El proper dimarts dia 9 d'abril de 2013 a les 19h s'inicia el cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Antoni Comas . El llibre encarregat d'inaugurar aquest espai de trobada i intercanvi d'impressions serà El fruit del baobab, de Maite Carranza.

Maite Carranza
(Barcelona, 1958).

Llicenciada en Antropologia, escriptora de novel·la juvenil i guionista de televisió. L’any 2011 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil per l’obra Paraules emmetzinades. Altres premis que ha rebut dins el món de la literatura infantil i juvenil són el Crítica Serra d’Or, Edebé, Premi Protagonista Jove i Joaquim Ruyra. Des dels anys 90 ha treballat també com a guionista de diferents programes de TVC, TV1, T5 i A3 (Pinnic, Poblenou, Secrets de família, Nissaga de poder, Rosa, El joc de viure, Laura, El cor de la ciutat, Homenots, Moncloa, ¿dígame?, Abuela de verano) i en telefims com Valèria, Germanes de sang, La dona de gel, Les filles de Mohamed i L'Atlàntida. Per aquesta tasca de guionista ha rebut els Premis Ondes Premi TP, Premi ILC, Premi Festival de Biarritz o Premi GAC.


El fruit del baobab

El fruit del baobab és la novel·la amb la que l’escriptora Maite Carranza fa el salt a la literatura per adults.
Ambientada a Mataró, ens narra la història de la Lola, pediatra barcelonina de trenta –nou anys i amb una confosa situació personal, i de l’Aminata, immigrant gambiana, mare de quatre fills, que viu amb angoixa la nova realitat que li toca viure, complicada i hostil. Un tercer personatge, la Binta, la seva filla adolescent, que rebutja amb la seva rebel·lió la situació entre les dues cultures, intenta trencar tabús i enfrontant-se al mateix temps amb els prejudicis que comporta l’abisme entre la cultura africana i europea.

Activitat a càrrec de Cristina Valls.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada