5 de febrer del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de El vigilant en el camp de sègol de J. D. Salinger

El proper dimecres dia 6 de febrer de 2013 a les 19h ens trobarem a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

J. D. Salinger
(Nova York, 1919 – Cornish, New Hampshire, 2010).

Jerome David Salinger era fill d’un comerciant jueu que decidit a oferir-li al seu fill una formació que li permetés responsabilitzar-se del negoci familiar, va internar-lo en una acadèmia militar i després l’envià en viatge d’estudis a Europa. De tornada a Nova York va reprendre els seus estudis i després va assistir a classes nocturnes a la universitat de Columbia, on va conèixer el professor Whit Burnett. Arran d’aquesta coneixença va començar a publicar a la revista Story, de la qual Burnett era editor, i mica a mica va anar fent-se un nom en altres publicacions de més prestigi com Collier’s, el Saturday Evening Post i The New Yorker. Finalment el 1951 publica la novel·la El vigilant en el camp de sègol. El 1953 va retirar-se a Cornish, New Hampshire, portant un vida molt aïllada fins a la seva mort el 2010. A mitjans dels anys 60 va publicar un recull d’escrits que havien estat publicats amb anterioritat al The New Yorker. El 1965, també a la mateixa revista, publicà Hapworth 16, 1924. Tot i que aquestes van ser totes les seves publicacions en vida, Salinger va continuar escrivint fins el moment de la seva mort.

El vigilant en el camp de sègol

Publicada el 1951, la novel·la va provocar molta controvèrsia pel seu llenguatge provocador i per retratar de manera crua i directa la sexualitat i l’ansietat psicològica de l’adolescència. El protagonista de l’obra, Holden Caulfield, es va convertir en icona de la rebel·lia adolescent. Escrit en primera persona, l’obra relata les peripècies de Holden a la ciutat de Nova York, després de ser expulsat de la seva escola i haver de fer front a la recció d’una família tradicional de rígida disciplina.

Activitat a càrrec de Toni Sala
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada