29 de gener del 2013

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb De teves a meves i Històries poc corrents de Pere Calders

El proper dijous dia 31 de gener continuem amb la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.

En aquesta ocasió tindrem doble sessió:

- 10h del matí: Nivell intermedi - suficiència, amb el llibre De teves a meves, de Pere Calders.
- 19h de la tarda: Nivell bàsic - elemental, amb el llibre Històries poc corrents, també de Pere Calders.

Pere Calders
(Barcelona, 1912-1994)

Pere Calders, escriptor consagrat i d'ampli registre, considerat per damunt de tot un narrador, un contador d'històries, es dóna a conèixer a principi dels anys trenta amb dibuixos, articles i contes a diaris i revistes. El seus primers llibres són el recull de contes El primer arlequí i la novel·la curta La glòria del doctor Larén. Durant el llarg exili a Mèxic escriu els que han estat considerats els seus millors textos, com els contes de Cròniques de la veritat oculta i de Gent de l'alta vall, i la novel·la Ronda naval sota la boira. Ja a Catalunya prepara L'ombra de l'atzavara, amb la qual guanya el Premi Sant Jordi. A la dècada dels vuitanta li arriba la popularitat arran de l'èxit del muntatge teatral Antaviana, adaptació teatral d’alguns dels seus contes, creat per la companyia Dagoll Dagom. Les pel·lícules O principio da sabedoria, dirigida per Antonio de Macedo, i La veritat oculta, de Carles Benpar, o diversos capítols de la sèrie dramàtica Cròniques de la veritat oculta també s’inspiren en els seus contes. L’any 1983 rep el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat, el 1986 el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona el 1992 i poc abans de morir obté el Premi Nacional de Periodisme.

De teves a meves

De teves a meves inclou 18 contes de Pere Calders, plens d’humor i fantasia. Es tracta d’un conjunt d’històries sorprenents, però es presenten sota l’aparença de quotidianitat.

Històries poc corrents

Històries poc corrents és una selecció de deu contes divertits i sorprenents de Pere Calders, un dels narradors més importants de la literatura catalana d'avui, on es poden trobar títols com Mala gent, No m’ho crec, Carta al jutge o Temps difícils, entre d’altres.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada