19 d’octubre del 2012

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb De mica en mica s'omple la pica i Qui és el culpable de Jaume Fuster

El proper dijous dia 25 d'octubre comencem el 5è cicle de la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.

En aquesta ocasió tindrem doble sessió:

- 10h del matí: Nivell intermedi - suficiència, amb el llibre De mica en mica s'omple la pica, de Jaume Fuster.
- 19h de la tarda: Nivell bàsic - elemental, amb el llibre Qui és el culpable?, també de Jaume Fuster.

Jaume Fuster
(1945 - 1998)

Traductor, guionista i escriptor. Considerat part de la generació literària dels setanta. La seva implicació dins la campanya per a l'ús oficial de la llengua catalana va ser fonamental i gràcies al seu esforç va néixer l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Gran autor de novel·la negra, com es reflecteix a l’obra De mica en mica s’omple la pica (1972), encara que també va escriure una trilogia fantàstica, formada per L'illa de les tres taronges (1983), L'anell de ferro (1985) i El jardí de les palmeres (1993). D’altres obres rellevants són Misteri de reina (1994), La guàrdia del rei (1995) i Les cartes d'Anna (1996), entre d’altres. També es va atrevir amb el teatre amb l’obra Les cartes d'Hèrcules Poirot (1983). Com a guionista va fer el migmetratge Teresa, les sèries Les claus de vidre i Qui? o pel·lícules com De mica en mica s’omple la pica, La teranyina i Havanera. Com a traductor va rebre el premi Crítica Serra d'Or 1989 per la traducció al català de Bella del senyor, d'Albert Cohen. A partir de l'any 2004 l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana atorga el Premi dels Escriptors Catalans Jaume Fuster.

De mica en mica s'omple la pica

De mica en mica s'omple la pica és una novel·la policíaca protagonitzada per Enric Vidal, un jove sense escrúpols. A partir d’un negoci de representació per Europa, aquest personantge acabarà associant-se amb homes d'altes finances immersos en negocis bruts.

Qui és el culpable?

A l’obra Qui és el culpable? podem trobar una selecció de relats d’intriga protagonitzats pel detectiu privat Lluís Arquer, encarregat de trobar els autors de tota mena de crims, però sempre amb una dosi d’humor i d’ironia.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada