28 d’octubre del 2011

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Adéu a la universitat: l'eclipsi de les humanitats de Jordi Llovet

El proper dimecres dia 2 de novembre de 2011 a les 19h tindrem un convidat molt especial a la nostra trobada literària mensual. Ens trobarem amb Jordi Llovet per parlar sobre la seva obra Adéu a la universitat.

Jordi Llovet

(Barcelona, 1947)
Crític de literatura, filòsof, traductor, assagista i catedràtic de “Teoria de la Literatura i Literatura Comparada” de la Universitat de Barcelona. És membre fundador del Col·legi de Filosofia i director de l’Àrea de Literatura i de la Societat d’Estudis Literaris de l’Institut d’Humanitats. Director de l’edició espanyola de l’Obra Completa de Franz Kafka. Conegut per les seves traduccions, sobretot del francès i l’alemany; ha traduït autors com Gustave Flaubert, Paul Valéry, Voltaire o Baudelaire, Rainer Maria Rilke, Friedrich Shiller, Thomas Mann o Hölderlin, entre d’altres. Són nombrosos els premis que li han estat atorgats; l’Anagrama d’Assaig (1978), el Premi Crítica Serra d’or (1981), el Cavall Verd de traducció poètica (1994 i 2000) o el Premi Ciutat de Barcelona de traducció en llengua catalana (2007). Ha estat col·laborador de diaris com El País o La Vanguardia.

Adéu a la universitat: l'eclipsi de les humanitats

Narra les experiències viscudes per l’autor al llarg d’una vida universitària de quaranta-tres anys. Es tracta d’un assaig atípic, gens convencional, en què relata anècdotes viscudes a Londres, París, Berlín i Nova York, barrejades amb les seves experiències com a alumne, la seva tasca com a traductor, iniciatives com el Col·legi de Filosofia, les seves desavinences intel·lectuals i una argumentada crítica a l’abandonament del projecte il·lustrat i humanista de la universitat. Adéu a la Universitat és, segons l’autor, una obra "optimista" que reivindica la cultura popular però que lamenta la manca d'intel·lectuals que ocupin la punta de la piràmide sociològica.

Activitat a càrrec de Toni Sala
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada