6 d’abril del 2011

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Galceran, l’heroi de la guerra negra de Jaume Cabré


El dimecres dia 13 d'abril tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" de nivell intermedi adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.




Jaume Cabré
(Barcelona, 1947)

Llicenciat en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, catedràtic d'ensenyament mitjà en excedència, professor a la Universitat de Lleida i membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Durant molts anys Jaume Cabré va compaginar l'escriptura amb l'ensenyament. Més endavant incorporà una nova faceta professional, la del guionatge televisiu i cinematogràfic. La seva feina literària està centrada en la novel·la i el relat, però també ha publicat teatre i un parell de llibres de reflexió sobre l'escriptura i la lectura. A més, col·labora amb la premsa escrita, principalment amb el diari Avui.

Galceran, l’heroi de la guerra negra

Jaume Galceran, conegut com Queraltó, es converteix en el mític bandoler dels Rasos a partir d’un fet que marcarà la seva existència: la mort del seu germà a mans dels soldats. A partir d’aquest moment el protagonista es refugia a les muntanyes del Berguedà per venjar la mort del seu germà, s’integra al món dels bandolers i arriba a ser-ne el cabdill. A l’obra trobem dues narracions paral·leles: per una banda l’autor narra la història de venjança del protagonista; per una altra explica el desenllaç de la trama mitjançant la tècnica de l'anticipació. Aquesta obra descriu molt bé el bandolerisme al segle XIX durant la Segona Guerra Carlina. També s’ha de destacar la complexitat psicològica del protagonista, Jaume Galceran, tractat amb mestria per l’autor.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada