13 de desembre del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb L'Odissea i Adreça desconeguda

El dimecres dia 15 de desembre tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. En aquesta ocasió i de manera extraordinària farem una trobada conjunta del nivell elemental i intermedi. Serà a les 19h i parlarem sobre aquests llibres i els seu autors.

L'Odissea

L’Odissea és una obra clau de la literatura grega. Es tracta d’un poema homèric protagonitzat per Ulisses, nom amb què és conegut Odisseu (del grec Odysseus). Aquest heroi de la guerra de Troia, fill de Laertes i Anticlea, pateix un llarguíssim viatge ple de vicissituds abans de poder tornar a la seva pàtria, Ítaca. Durant aquest temps s’enfronta a grans perills que li envien les divinitats adverses i viu aventures fantàstiques, com la trobada amb les sirenes i els monstres Escil·la i Caribdis, l’estada al país dels feacis o l’embruixament dels companys per la maga Circe.
Aquesta edició de L’Odissea ha estat adaptada per Joan Alberich seguint els criteris de lectura fàcil i il·lustrada per Jaume Bosch

Adreça desconeguda

Obra mestra de denúncia del nazisme publicada per primera vegada el 1938 per Kathrine Kressmann Taylor amb el pseudònim Kressmann Taylor. The New York Times Book Review va afirmar el 1939: “Aquesta història és la perfecció mateix. És la denúncia més rotunda del nazisme que hagi aparegut mai.” La novel·la explica la història de l’alemany Martin Schulse i el jueu nord-americà Max Eisenstein, grans amics i també socis d’una galeria d’art a San Francisco (Califòrnia). Martin decideix de tornar a la seva Alemanya natal, però allà es troba que el nacionalsocialista Adolf Hitler ha arribat al poder i serà testimoni de l’ascens del Tercer Reich.
Es tracta d’un text de plena actualitat que ha estat adaptat per al cinema -amb un guió escrit per la mateixa autora- i per al teatre en múltiples ocasions. Un exemple és l’adaptació teatral dirigida per Fernando Bernués amb dos protagonistes excepcionals, Jordi Bosch i Ramon Madaula.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada