22 d’octubre del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb L'Odissea d'Homer


El dimecres dia 27 d'octubre començarem el nostre 3r cicle de tertúlies de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" de nivell elemental adreçades a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.


Homer

És difícil precisar dades relacionades amb aquest autor, però algunes teories consideren que Homer procedia de la regió jònica de l'Àsia Menor. És considerat l’autor de dos grans relats heroics de la literatura grega, La Ilíada i L'Odissea, fruit d’una llarga tradició de la literatura oral. La seva obra es caracteritza per la claredat, la tècnica dilatòria -que dóna suspens a la narració- i els símils. Els mateixos grecs ja el consideraven com l'educador de Grècia i aquesta gran influència s'ha perllongat fins a l’actualitat. L’univers homèric se centra molt en el món dels herois, més que en el dels déus, a diferència d’altres històries mitològiques.

L'Odissea

L’Odissea és una obra clau de la literatura grega. Es tracta d’un poema homèric protagonitzat per Ulisses, nom amb què és conegut Odisseu (del grec Odysseus). Aquest heroi de la guerra de Troia, fill de Laertes i Anticlea, pateix un llarguíssim viatge ple de vicissituds abans de poder tornar a la seva pàtria, Ítaca. Durant aquest temps s’enfronta a grans perills que li envien les divinitats adverses i viu aventures fantàstiques, com la trobada amb les sirenes i els monstres Escil·la i Caribdis, l’estada al país dels feacis o l’embruixament dels companys per la maga Circe.
Aquesta edició de L’Odissea ha estat adaptada per Joan Alberich seguint els criteris de lectura fàcil i il·lustrada per Jaume Bosch
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada