6 de juliol del 2010

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de La caiguda d'Albert Camus

El proper dimecres dia 7 de juliol ens trobarem a les 19h per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Albert Camus
(Mondovi, Argelia 1913 – Villebelvin, França 1960)

Novelista, assagista i dramaturg, és considerat un dels grans escriptors francesos del segle XX. La seva obra està marcada per una profunda reflexió filosòfica entorn l’absurd de l’existència. Va ser membre actiu de la Resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial. Entre els anys 1945 i 1947 va dirigir la publicació clandestina Combat. Obres com L’estranger, El mite de Sísif, El primer home, Calígula, La peste, L’home rebel, entre d’altres, revelen la influència de l’existencialisme en el seu pensament. L’any 1957 va rebre el Premi Nobel de Literatura

La caiguda

La caiguda és la última obra que Camus va publicar en vida. Juntament amb L’estranger i La pesta, completa una trilogia on s’aboca el pes del sense sentit de la realitat de l’ésser humà. Molts anys després d’haver contemplat un suïcidi al riu Sena de París sense haver intervingut, Clemence, el protagonista, des del refugi d’un bar d’Amsterdam, es jutja i justifica davant el lector còmplice els motius de la seva conducta, reflexionant, així, entorn l’escepticisme de l’existència i, per jutjar tota una època, fa extensible a tothom els dubtes morals que planteja.
El títol qüestiona, doncs, la caiguda moral i espiritual de l’home contemporani?

Amb aquesta trobada finalitza el nostre cicle de tertúlies mensuals. Ens tornem a veure el proper octubre!

Activitat a càrrec de Toni Sala
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

1 comentari:

  1. Una tertúlia fantàstica, molt enriquidora, no només per la introducció d’en Toni Sala, sinó per les intervencions d’un assistent, especialista en la vida i obra de Camus, que ens va deixar bocabadat a tots. Amb un bagatge de documentació inesgotable, aquest contertulià en s va anar guiant per l’univers del l’escriptor amb una passió encomanadissa.

    Crec que a molts ens ha contagiat les ganes de seguir profunditzant en la vida i obra d’Albert Camus. Un veritable plaer haver assistit! Moltes gràcies!

    Emi Mas

    ResponElimina