18 de febrer del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb L'autostopista de Roald Dahl


Aquest dimecres dia 24 de febrer continuem amb la nostra tertúlia de Lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de nivell intermedi, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Roald Dahl (1916-1990)

Novel·lista, autor de contes i guionista gal·lès d’ascendència noruega, famós com a escriptor per a nens i adults. Durant la seva joventut Roald Dahl treballa per a l’Equip Oriental de la petrolera Shell i poc desprès és destinat a Tanzània. Durant la seva estada a l’Àfrica esclata la Segona Guerra Mundial i Dahl pren part en el conflicte com a pilot de combat de la RAF (Royal Air Force), però deixa de seguida el camp bèl·lic a causa d’una lesió i acaba treballant a l’ambaixada britànica de Washington. Allà comença la seva carrera literària, quan posa per escrit les seves experiències com a pilot, publicades amb el títol Un tall de pastís. També en aquesta època escriu el conte The Gremlins. L’any 1954 guanya el premi Edgar Allan Poe com a millor escriptor de literatura fantàstica i de misteri per la seva col·lecció de relats per a adults Kiss Kiss. Durant els anys 60 escriu els mítics En James i el préssec gegant, Charlie i la fàbrica de xocolata, El dedo mágico i El fantàstic senyor Guillot. Anys després arriben Les bruixes i Matilda. L’any 1981 obté el Gran Prix d'Humeur Noir per Switch Bitch. Després de la seva mort, l’any 1990, la seva dona Felicity crea la Roald Dahl Foundation, dedicada a ajudar afectats de leucèmia i malalties neurològiques. El 2005 s’inagura el Museu Roald Dahl a Great Missenden per commemorar el seu treball.

L'autostopista

Aquest volum reuneix tres dels millors contes de Roald Dahl. Es tracta de tres històries plenes d’exotisme i misteri que atrapen el lector, titulades El nen que parlava amb els animals, L’autostopista i El tresor de Mildenhall.

Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada