27 de novembre del 2009

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Hamlet de William Shakespeare

El proper dimecres dia 2 de desembre de 2009 tindrem un convidat molt especial a la nostra trobada literària mensual. Ens trobarem a les 19h per parlar sobre Shakespeare i Hamlet amb Salvador Oliva, màxim expert català en la matèria i traductor de l'obra completa de Shakespeare, que ens oferirà una conferència col·loqui.

Salvador Oliva
(Banyoles, 1942)

Poeta, traductor i catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona, on treballa com a professor. La seva obra poètica és considerada per la crítica com una de les més personals i innovadores de la generació del 70. D’entre els seus llibres de poesia cal destacar Terres perdudes, Premi Miquel de Palol, 1980, El somriure del tigre (1986), o Complements circumstancials (1998). Com a traductor s’ha centrat en la dramatúrgia de Shakespeare, del qual ha traduït la totalitat de la seva obra teatral i de la seva poesia. També com a traductor ha guanyat diversos premis, com el de la Generalitat de Catalunya, el 1986, el de la Crítica Serra d’Or, el 1988, o el Cavall Verd-Rafael Jaume, el 2003, per Sonets. D’entre la seva obra assagística destaca Introducció a Shakespeare, premiat amb l’Octavi Pellissa el 1998. Oliva ha traduït també altres autors de llengua anglesa, com ara Dylan Thomas, Oscar Wilde o W. H. Auden. Altres llibres seus a destacar són Mètrica catalana (1981) i Introducció a la mètrica (1986).

Hamlet

Escrita per Shakespeare, probablement entre 1599 i 1601. En paraules del propi Salvador Oliva "Segurament no hi ha cap obra en la literatura universal sobre la qual s’hagi escrit més que sobre Hamlet. La raó és que no n’hi ha cap més que sigui en si mateixa un enigma tan immens, (...) Hamlet és com un políedre diamantí capaç de reflectir infinitat de llums, segons com i on ens el mirem. Per això mateix és un gran enigma, gran en el sentit superficial per la quantitat de text que conté, però sobretot gran en el sentit més profund, en la multiplicitat de respostes que evoca".

Activitat a càrrec de Toni Sala

Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada