28 de març del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de L'americà tranquil de Graham Greene

El proper dimecres 2 d'abril continuem el nostre cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Pompeu Fabra. Ens trobarem a les 19 h per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Graham Greene
(Hertfordshire, 1904 – Vevey, Suïssa, 1991).

Escriptor, guionista i crític literari britànic. La seva obra explora la confusió de l’home modern envers l’ambivalència moral i els conflictes polítics del món contemporani. Milità breument al partit comunista. El seu primer treball Babbling April (1925) fou publicat mentre encara era estudiant a Oxford però no va tenir bona acollida per part de la crítica. Després de llicenciar-se va treballar com a editor i periodista. El 1929 publicà la seva primera novel·la Historia de una cobardía; la gran acollida que va tenir va fer que es pogués dedicar completament a l’escriptura. El seu primer gran èxit fou Orient Express (1932). Al principi les seves obres es dividien en dos gèneres: novel·les de misteri com Rocs de Brighton (1938) que ell mateix anomenava novel·les d’entreteniment i les novel·les literàries com El poder i la gloria (1940) , sobre les que basava la seva reputació. Més tard totes les seves novel·les combinen ambdós factors; El tercer home (1950), L’Americà tranquil (1955), El nostre home a l’Havana (1958)…

L'americà tranquil

En plena guerra d’Indoxina, es produeix l’assassinat d’Alden Pyle, un enviat nord-americà que va arribar a Saigon el 1952 amb la missió d’analitzar la situació del país. Thomas Fowler, el narrador de la història, és corresponsal del London Times, i des de fa un temps conviu amb Phuong, una noia vietnamita, exòtica i misteriosa. Fowler i Pyle han compartit projectes i s’han fet bons amics. Pyle, però, comet l’error de sentir-se atret per Phuong. Considerada una sàtira dels Estats Units per posar en evidència els defectes dels nord-americans que, segons Greene, són els culpables dels errors comesos en nom de la civilització occidental.

Activitat a càrrec de Toni Sala.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada