12 de març del 2014

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Mònica Vilert
(Mataró, 1966).

Mònica Vilert viu i treballa a Mataró. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora d’Educació visual i plàstica al Col·legi Cor de Maria de Mataró.

Els materials que més utilitza en el seu treball artístic són la cera i el grafit. La utilització de materials amb diverses textures també condicionen la seva obra. Normalment treballa amb pocs colors, i el blanc té un lloc destacat en les seves obres. Algunes de les exposicions que ha realitzat: 1999: “Terrera” Sales d’Exposicions de Can Palauet de Mataró, 1996: “Pintures”. Galeria Josep Gich, Pièce Unique, de Palafrugell, 2000: “En el signe de les mans”.

Font: Font:http://www.mataro.cat/portal/contingut/noticia/2009/05/8772_Monica_Vilert_cartell.html

Obra

“[...] rere les àmplies finestres de l’estudi de la Mònica Vilert a Argentona, els colors del paisatge es desplacen lentament. A la Mònica li agrada mirar enfora i emmarcar allò que canvia instant rere instant [....]. La seva obra ens recorda que tot se’n va, que tot s’escapa si no som capaços de delimitar espais on poder descansar [...] són diàlegs fets a partir de transparències i opacitats, de volums i buits que demanen una mirada pausada, fruit d’un treball lent amb la cera, amb la duresa de la fibra de vidre, amb el guix, la resina o la pols de marbre...”

Font: Vilert, Mònica. Terrera : del 27 de febrer al 28 de març de 1999 : sales d'exposicions de Can Palauet (...) : [catàleg de l'exposició]. Mònica Vilert ; [text: Susanna Portell].

Obra seva exposada a la Biblioteca Pompeu Fabra:

Blanc, Ciment, Grafit, (1992).
Tècnica mixta sobre fusta.

Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada