7 de febrer del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de La nit de l'oracle de Paul Auster

El proper dimarts 11 de febrer continuem el cicle de tertúlies literàries a la Biblioteca Antoni Comas. Ens trobarem a les 19 h per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Paul Auster
(Newark, New Jersey, 1947).

Novel·lista, poeta, guionista i director de cinema. Va estudiar a la Universitat de Columbia, però va abandonar els estudis per treballar, durant un any en un petroler. Més tard es va instal·lar a França, on va malviure quatre anys, treballant de traductor i escrivint per altres escriptors. El 1974, de retorn a Nova York, va publicar les seves primeres poesies i assaigs. La seva primera novel·la, inspirada en la relació que Auster va tenir amb el seu pare, porta per títols La invenció de la solitud (1982). Però és amb La trilogia de Nova York (1987) que rep el reconeixement i l’admiració de la crítica i el públic nord-americà. Auster ha seguit conreant, també, la crítica literària i el conte, gènere en el qual destaca el recull de tretze històries autobiogràfiques El quadern vermell (2000). També ha fet incursions en el món cinematogràfic: el director Wayne Wang va dirigir dues pel·lícules basades en dos relats seus, Smoke i Blue in the face , i el 1998 Auster estrenava la seva primera pel·lícula com a director: Lulu on the Bridge.

La nit de l'oracle

En plena convalescència, després d’una malaltia que l’ha portat fins a les portes de la mort, el novel·lista Sidney Orr entra en una papereria de Brooklyn i en surt amb un quadern de color blau. Fascinat per aquest quadern, Orr es veurà dominat per una febre creadora que desembocarà en una sèrie de successos desconcertants. Per què la seva dona arrenca a plorar després que ell comenci a escriure? Per què l’amo de la papereria tanca el negoci l’endemà mateix d’haver rebut la visita de Sidney? Auster teixeix una trama plena de personatges misteriosos i interessant que ens atrapa des del principi.

Activitat a càrrec de Cristina Valls.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada