7 de febrer del 2014

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Antoni Violano
(Florència, 1940).

“Violano arribava a Barcelona havent realitzat diverses obres per espais públics a Florència. En la seva joventut havia passat uns anys a Nova York, Detroit,…[…] El 1987, en instal·larse a Barcelona, l’artista es trobava en un moment de plenitud, tant pel que fa a l’experiència escultòrica com pel que fa a la trajectòria personal”.

Obra

“Antonio Violano sembla tenir trencaments i notables variacions, però no deixa de ser, aquesta apreciació, un miratge. No hi ha un Violano figuratiu o un Violano abstracte: hi ha el Violano que d’una manera aprofundeix el llenguatge més clàssic de l’escultura. De la mateixa manera Violano es passeja pels carrers de la Barcelona vella i d’ella en treu espais i noves composicions. Sempre tot és un passeig: per l’existència i per la cultura.”

Font: Violano, Antonio. Dels déus i de la vida (1969-2001) : del 21 d’abril al 17 de juny de 2001 : sales d'exposicions de Can Palauet : [catàleg de l'exposició]. Antonio Violano.

Obra seva exposada a la Biblioteca Pompeu Fabra:

Geometria espacial IV, (1999).
Tavertí vermell, escultura, 30 x32,5 x 18 cm

Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada