3 de gener del 2014

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de La senyora Dalloway de Virginia Woolf

A la Biblioteca Antoni Comas continuem una setmana més amb el nostre 1r Cicle de Tertúlies La dona a la literatura: 12 dones, 12 protagonistes, on podem debatre sobre diferents facetes que ha tractat la literatura entorn la feminitat a través de 12 títols en què una o vàries dones són els personatges principals de l’obra.

La propera sessió serà el dimecres 8 de gener a les 19 h a l’Espai de Suport 1 de la Biblioteca Antoni Comas.

Virginia Woolf
(Londres, 25 de gener de 1882 – Lewes, Sussex, 28 de març de 1941).

Està considerada una de les autores més revolucionàries i imprescindibles del segle XX. A la mort del seu pare, Virginia i la seva germana Vanessa van abandonar l’elegant barri de Kensington i es van traslladar al bohemi barri de Bloomsbury que va donar nom al brillant grup literari format al seu voltant. L’any 1912 es va casar amb Leonard Woolf. Junts va dirigir l’editorial Hogarth Press. Entre les seves obres cal destacar La senyora Dalloway (1925), Al far (1925), Orlando (1928), Las olas (1931) i Els anys (1937). També va ser una destacada defensora dels drets de la dona amb obres com Una habitació pròpia.

La senyora Dalloway

Londres, un dia de juny de 1923. La senyora Clarissa Dalloway, instal·lada en la cinquantena, esposa d’un important membre del Parlament britànic, mare d’una filla adolescent i amfitriona perfecta, està embarcada en l’organització d’una festa que ha de celebrar a la tarda. Durant els preparatius va amunt i avall de la capital anglesa, es troba amb amics i coneguts, i es replanteja fets del seu passat: la relació amb un antic pretendent, amb una amiga afectuosa... Al llarg de la mateixa jornada, però lluny de la laboriositat festiva de la senyora Dalloway, un veterà de la Primera Guerra Mundial, Septimus Warren Smith, intenta gestionar com pot els horrors al·lucinatoris del turmenten i la marginació social en què ha caigut.

Activitat a càrrec de Maite Lafontana.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada