17 de gener del 2014

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil a la Biblioteca Pompeu Fabra

El proper dimecres 22 de gener continuem amb la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de Nivell intermedi - suficiència adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.

Ens trobarem a les 10 h del matí  i a les 19 h de la tarda a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre Maria Àngels Anglada i la seva obra Quadern d'Aram.

Maria Àngels Anglada
(Vic, 1930 - Figueres, 1999).

Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona i coneixedora del món clàssic, va traduir textos del llatí i del grec al català. Va conrear diversos gèneres com la poesia, la narrativa, la crítica literària i l'assaig literari. Va col·laborar en diverses publicacions periòdiques. De les seves obres, destaquen: Les Closes, novel·la guanyadora del premi Josep Pla 1978, Sandàlies d'escuma, premi Lletra d'Or 1985, Columnes d'hores, recull de tota la seva poesia fins l'any 1990, i, sobretot, El violí d'Auschwitz, novel·la elogiada tant per la crítica com pel públic, i Quadern d'Aram, a més d'un parell de llibres de relats sobre la mitologia grega adreçats als lectors joves.

Quadern d'Aram

La novel·la, publicada l’any 1997, explica, a través de les veus d’Aram, el noi protagonista, i de la seva mare Maryk conservades en un quadern, la deportació i l’assassinat de milers d’armenis de Turquia, des de la Mar Negra a Cilícia. Els fets van tenir lloc al país caucàsic des de finals del segle XIX fins a l’any 1919, però sobretot entre 1915 i 1916. A causa d’una malaltia d’Aram i una prometença que fa la seva mare de pelegrinar fins al monestir de Narek, si el noi es cura, Aram i la seva mare escapen de la mort, que arriba sense pietat, quan el govern turc decideix eliminar el poble armeni. La novel·la explica el recorregut vital de mare i fill, un viatge iniciàtic que fa que Aram perdi de cop la pell de nen.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada