8 de gener del 2014

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Llucià González Viza
(Mataró, 1946).

Va néixer a Mataró el 1946 i viu a Argentona, a l'altre costat del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. El 1996 va començar a fer exposicions individuals (Mataró). També n'ha fet a Argentona i Granollers (1997), Vilassar de Dalt (1999), Girona (2000), Mataró (2002), Cabrera de Mar (2004), Barcelona i Argentona (2006) o Barcelona i Sant Andreu de Llavaneres (2010). Ha participat en diverses exposicions col·lectives a Mataró, Barcelona, Sevilla (1999), Santander (2002), Estrasburg (2003 i 2004), Knocke (Bèlgica, 2006), per citar-ne algunes.

Font: http://www.santceloni.cat/document.php?id=10776

Obra

Obra seva exposada a la Biblioteca Pompeu Fabra:

Ocell de la cultura, (1999)
Acer corten.

“Estilitzades escultures que sota una aparença abstracta fan al·lusió al nostre temps. La fredor del ferro i la contorsió de certs materials inflexibles contraresten la desfiguració d’estructures obertes que s’entrellacen, es fonen i trepen amb força per tal d’erigir vertaders tòtems en honor a la tècnica ancestral de la forja. Subtilesa, sensualitat i ductilitat atorguen melodia i confereixen un equilibri poètic que conviu dins d’una carcassa de caos i voràgine. Ideogrames, abstracció i fragmentació resten inserits dins la forma per tal d’elogiar la natura que ens envolta.”

Font: http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/informatiumuseus/files/2011/05/palafrugell.-jard%C3%AD-descultures.pdf

Altres obres:

Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada