2 de desembre del 2013

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Xavier Ubach
(Mataró, 1933).

Xavier Ubach i Linares és un locutor de ràdio i televisió, pintor i col·leccionista d'obres d'art. L'any 1951 inicia la seva trajectòria professional en el món de la radiodifusió a nivell local amb Ràdio Maresme de Mataró, tasca que combina amb la d'actor teatral. L'any 1992 es jubila i, a partir d'aquell moment se centra en la seva tasca com a col·leccionista d'obres d'art i pintor, especialitzant-se en l'aquarel·la. Exposa de forma individual en més de vint ocasions i participa en moltes mostres col·lectives a Mataró, Granollers, Sant Pol, Barcelona, Madrid, Marbella i Donòstia, entre d'altres. L'any 2006 dóna la seva col·lecció al Museu de Mataró.

Font: www. http://ca.wikipedia.org/wiki/Xavier_Ubach_i_Linares

Marenostrum (1997)

Aquarel·la sobre paper.
80x125 cm.


“Xavier Ubach desenvolupa un treball adequat al seu personal tarannà, on recerca aquells elements que sempre han estat considerats com el paradigma de la bellesa poètica . Xavier Ubach desconeix el perjudici de la petulància i cerca un món ple de silencis, d'equilibri, de pau interior i sedant.”

Font: http://www.santandreudellavaneres.cat/document.php?id=1364

“[...] Ubach destaca que les seves pintures tenen “profunditat”, ja que sovint amaguen elements que donen peu a metàfores i simbolismes. Destaquen sobretot tres quadres fets amb aquarel•la sobre paper negre, una tècnica inspirada en el pintor paisatgista anglès Turner.”

Font: http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=18879&sec=7
Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada