27 de març del 2013

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Contes de John Cheever

El proper dimecres dia 3 d'abril de 2013 a les 19h ens trobarem a la Biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

John Cheever
(Quincy, Massachusetts, 1912 – Ossining, Nova York, 1982).

Escriptor estatunidenc de contes i novel·les conegut amb el sobrenom de “Txekhov” dels suburbis. Els seus relats parlen irònicament de la vida contemporània als Estats Units. Poden considerar-se comèdies costumistes centrades en l’empobriment espiritual i emocional de la classe mitja americana. Aquests relats, publicats a importants revistes, com ara The New Yorker, a partir de 1930, es van publicar posteriorment en varis volums. Com a novel·lista Cheever destaca per La família Wapshot (1957), i la seva continuació El escandalo de los Whapshot (1964). Les dues novel·les narren la història d’una rica i excèntrica família de Massachusetts. Altres obres seves són Bullet Park (1969) on tracta la història d’una família amenaçada per la violència i Falconer (1977), on el protagonista és un professor universitari addicte a les drogues. La novel·la curta Això sembla el paradís! (1982) suposa una visió de la vida contemporània més alegre i esperançada.

Contes

The Stories of John Cheever (traduït com a Contes), va guanyar l'any 1979 el Premi Pulitzer i el National Book Critics Circle Award. En les seves narracions, denses i complexes com novel·les, Cheever ens parla dels americans que viuen als suburbis de Nova Anglaterra o als barris residencials de Manhattan. La seva mirada capta amb gran riquesa de matisos els problemes matrimonials, les aspiracions d'una classe mitjana que viu per damunt de les seves possibilitats, la solitud dels perdedors, però també la gràcia que reben els que mantenen la fe i l'esperança per damunt de totes les misèries de la vida.

Activitat a càrrec de Toni Sala
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada