23 de novembre del 2012

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Qui és el culpable? de Jaume Fuster

El proper dimarts dia 27 de novembre continuem amb la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de Nivell bàsic - elemental adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.

Ens trobarem a les 10 h del matí per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Jaume Fuster
(1945 - 1998)

Traductor, guionista i escriptor. Considerat part de la generació literària dels setanta. La seva implicació dins la campanya per a l'ús oficial de la llengua catalana va ser fonamental i gràcies al seu esforç va néixer l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Gran autor de novel·la negra, com es reflecteix a l’obra De mica en mica s’omple la pica (1972), encara que també va escriure una trilogia fantàstica, formada per L'illa de les tres taronges (1983), L'anell de ferro (1985) i El jardí de les palmeres (1993). D’altres obres rellevants són Misteri de reina (1994), La guàrdia del rei (1995) i Les cartes d'Anna (1996), entre d’altres. També es va atrevir amb el teatre amb l’obra Les cartes d'Hèrcules Poirot (1983). Com a guionista va fer el migmetratge Teresa, les sèries Les claus de vidre i Qui? o pel·lícules com De mica en mica s’omple la pica, La teranyina i Havanera. Com a traductor va rebre el premi Crítica Serra d'Or 1989 per la traducció al català de Bella del senyor, d'Albert Cohen. A partir de l'any 2004 l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana atorga el Premi dels Escriptors Catalans Jaume Fuster.

Qui és el culpable?

A l’obra Qui és el culpable? podem trobar una selecció de relats d’intriga protagonitzats pel detectiu privat Lluís Arquer, encarregat de trobar els autors de tota mena de crims, però sempre amb una dosi d’humor i d’ironia.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada